Produkter Tjenester Meny
Rørleggerkjeden VB

Tjenester fra Martinsen & Brodahl

Vi tegner badet ditt! Det er vanskelig å se for seg et nytt bad mens det ennå er gammelt, for tanker og strektegninger har sine begrensninger. Men nå behøver du ikke tenke deg til det lenger - nå kan du få se det ferdige resultatet, på forhånd!

Nytt bad?

Tar du mål av badet ditt og gir dem til oss, kan vi vise deg en rekke mulige versjoner av badet - lenge før du har rørt så mye som på en flis. Det er data-animasjonsprogrammet Winner som gjør dette mulig. Bildene på denne siden er ikke bilder av virkelige bad, men Winner-tegninger - av ulike løsninger. Slik kan du også få se ditt bad, og slik kan du velge det resultatet du vil bli mest fornøyd med.

Lite eller stort bad?

De aller fleste i dag ønsker et stort og luftig bad. Badet har gått mer og mer bort fra det å bare være et rom for nødvendig ærend. Det skal også være et rom for velvære og avslapning. Men små bad kan også være både luftige, praktiske og pene. Det er utnyttelsen av plassen man har til rådighet som betyr noe. Det finnes fortsatt mange små bad med varmtvannsbereder over badekaret. I dag ønsker vi større plass, bedre mulighet for oppbevaring og flere funksjoner. For de av oss som ikke har eget vaskerom er det kanskje et ønske å kunne integrere en vaskesøyle på badet.

Hvorfor velge vegghengt toalett?

Et typisk problem på gulvmonterte toalett er rengjøring bak sisternen. Her er det ofte vanskelig å komme til og man blir ofte møtt av et grufult syn. Kort og godt er det den delen av rengjøringsjobben vi godt kunne vært foruten. Med vegghengt toalett og innebyggede løsninger fjernes alle krinkler og kroker, og rengjøringen går som en lek. Du får glatte lettstelte flater og ikke minst et mer lekkert og funksjonelt bad. Foruten enklere rengjøring vil også badet rent visuelt sett se større ut. Det finnes mange forskjellige typer vegghengte toaletter både med og uten innebygget sisterne. Stikk innom oss så får du det – akkurat slik du vil ha det!

Varmepumpe

I dag er mer enn halvparten av energibehovet i boligen knyttet til oppvarming og varmtvann. Energibruken i Norge øker stadig og vi må derfor utnytte ressursene mer effektivt. Bruk av alternative energikilder som f.eks. vann, jord eller luft til oppvarming vil derfor fremtvinge seg de nærmeste årene. Uansett hva slags bolig du har, kan du spare mye på å tenke over valget av oppvarmingskilder til boligen din. For bare få år tilbake var det helt naturlig å tenke strøm og panelovner som oppvarming i norske boliger. Slik er det ikke lenger. Her er det mye å spare. Vi hjelper deg å velge riktig varmepumpe til din bygning!

Gulvvarme

Det blir idag fokusert mer på innemiljø enn før, og da er gulvvarmeanlegg et godt alternativ for oppvarming av huset. Temperaturen på vannet som varmer opp huset holder en forholdsvis lav temperatur (30-40 C). Den største fordelen med vannbåren gulvvarme er at man kan benytte alternativ energikilde (f.eks strøm, gass, olje, ved eller varmepumpe). Det er også 10-20% billigere å varme opp huset med vannbåren gulvvarme fordi man kan ha en lavere temperatur i huset så lenge det ikke er gulvkaldt.

Norge har i de siste ti-årene blitt landet med direkte elektrisk oppvarming. Det er ikke noe annet land hvor direkte elektrisk oppvarming står for en så stor del av romoppvarmingen. Selv om elektrisk oppvarming har vært et godt valg tidligere, vil det fremover være andre energiløsninger som blir hovedvalget. Oppvarmingssystemer med ulike oppvarmingskilder - men basert på vannbåren varme - vil stå i fokus. 

Vannbasert varmedistribusjon er som regel en forutsetning for å kunne bruke mange energikilder - og med vannbasert varmedistribusjon kan en benytte alle kjente energikilder. Varmedistribusjon basert på vann representerer en moderne varmestandard og fleksibilitet. 

5 gode grunner for vannbåren varme:

  • Bedre komfort
  • Bedre helse
  • Bedre økologi
  • Bedre fleksibilitet
  • Bedre økonomi

 Ta kontakt med oss så ser vi sammen på hvilken løsning som vil passe deg best!

Innregulering av varme- og energianlegg

Anlegg med god innregulering gjør at du oppnår jevnere temperatur i bygget og effektiviserer energiforbruket. Vi hjelper deg med innregulering av varme, kjøle- eller energianlegg, slik at du unngår unødig oppvarming og tilsvarende driftskostnader. Ta kontakt med oss for både justering av anlegg, kontroll og vedlikehold.

Legionellasikring

Vi bistår deg i å bekjempe legionellavekst og -spredning, enten det dreier seg om VVS-anlegg i sameier og borettslag, eller andre anlegg der det er krav om forebygging (f. eks. klimaanlegg med luftfukting, vaskeanlegg, dusj- og badeanlegg). Kilder til vekst og spredning av smitte avdekkes gjennom en risikovurdering – som benyttes til å gi råd om forebyggende tiltak, rutiner for drift/vedlikehold, og behov for tekniske endringer.

Nybygg

Godt samarbeid er halve jobben. I arbeid med nybygg setter vi pris på å komme tidlig inn i byggeprosessen, for å kunne gi råd om gode og gjennomtenkte løsninger for vann, varme og energi. Vi følger hele prosessen tett, helt fram til bygget er ferdig for overlevering og kan tas i bruk.

Prosjektering

God planlegging gir den framdriften og forutsigbarheten et vellykket byggeprosjekt er avhengig av. Vi leverer komplett prosjektering og installasjon av forskjellige typer anlegg i boliger og næringsbygg. Kvalitetssikring og HMS er med oss i hvert eneste prosjekt, og vi benytter verktøy som sikrer detaljplaner i forkant – og dokumentasjon av det vi leverer.

Rehabilitering

Vi bidrar med fornyelse av rørsystem, sanitærutstyr og våtrom, samt energivennlige løsninger for ventilasjon, vannforbruk og drift av kjøle- og varmeanlegg. I større prosjekter vurderer vi gjerne om rørfornying kan være et alternativ til å skifte ut rørsystemet. Dette er både raskere, ryddigere og rimeligere.

Rehabilitering av bad

Er det på tide å pusse opp badet? Vi hjelper deg fra planlegging til ferdig resultat, enten det er snakk om fornying eller total renovering. Vi samarbeider med andre håndverkere som snekker, elektriker og fliselegger. Og, vi passer på at det som skal tenkes på blir tenkt på – sånn at det ferdige badet fungerer slik det skal for akkurat deg og dine behov

Rørinspeksjon

Vi har utstyret og ikke minst kunnskapen som trengs for å kunne utføre inspeksjon, tilstands- og kvalitetskontroll av alle typer rør og tanker. Alle dimensjoner – og alle konstruksjoner. Enten du trenger kartlegging før ombygging eller rørfornying, vil avdekke årsaker til driftsforstyrrelser, eller skal kartlegge traseer, kan du kontakte oss i VB.

Sanitæranlegg

Vi leverer, monterer og vedlikeholder rør og sanitærutstyr til alle våtrom, toalettrom, vaskerom og kjøkken. Ta kontakt med oss hvis du trenger en eller annen form for rørinstallasjon, stort eller lite sanitæranlegg til nybygg – eller hvis det er behov for modernisering av eksisterende anlegg.

Service på sanitæranlegg

For næringsbygg tilbyr vi serviceavtaler for sanitæranlegg. Disse er ofte tilknyttet en total drifts- og vedlikeholdsplan for VVS-anlegget, som bidrar til lønnsom og sikker drift. Avtalen tilpasses størrelse og type anlegg, og vi leverer dokumentasjon som hjelper byggeier å imøtekomme kravene tilknyttet FDV og internkontrollforskriften.

Serviceavtaler

Uansett om det dreier seg om varmeanlegget i boligen din eller større anlegg i næringsbygg, vil godt vedlikehold forlenge levetiden. Vi leverer serviceavtaler som kan være alt fra en årlig sjekk av varmeløsningen hjemme – til vedlikeholdsplaner som bidrar til lønnsom drift og lavere risiko for driftsavbrudd i bygget du har ansvar for.

Skadebegrensning og reparasjon

Det skjer mange vannskader i Norge hver eneste dag, og da blir vi som rørlegger tilkalt for å utøve skadebegrensninger og reparasjoner. Vi kan bistå med utbedringer av skader i både private boliger, borettslag, næringsbygg og ved industriskader – innenfor alt som faller inn under vårt fagområde. Vi har samarbeidsavtale med forsikringsselskapet If.

Sprinkleranlegg

Gode systemer gir bedre brannsikkerhet. Vi tar ansvar for hele prosessen, fra behovsanalyse og fram til du har en trygg brannvakt i taket på ditt bygg. Sammen finner vi ut hvilket slukkeanlegg som er riktig for det bygget du skal brannsikre. Våtanlegg, tørranlegg, fasadesprinkling, boligsprinkling er mulige løsninger.

Vann og avløp

Vi dimensjonerer og monterer rørledninger og rørsystemer til bolig, hytte og næringsbygg – og har til enhver tid kontroll over alle gjeldende lover og forskrifter tilknyttet fagområdet. For å bidra til at færre vannskader tilbyr vi også Vannsjekken; en kontroll av alle rom med vann og avløp, med alt utstyr det går vann gjennom, og der du får en tilstandsrapport med forslag til tiltak.

Vannbåren varme

Alle kan få vannbåren varme, og vi har både kunnskapen og erfaringen som skal til for å kunne gi deg gode råd om installering og drift av både vannbåren gulvvarme og andre løsninger. Gass, pellets, biokjeler og solvarme er bare noen av områdene vi har kompetanse om.* Vi i VB kan ordne alt for deg – fra rådgivning og byggemelding, til installasjon og godkjenning.

Varme- og kjøleløsninger

Vi hjelper deg med riktig og god varme. Etter mange års erfaring med oppvarmingsløsninger, vet vi at ingen boliger eller varmebehov er like. Skal du bytte ut oljefyren, vil du ha bedre inneklima, eller ønsker du en mer miljøvennlig måte å varme opp hjemmet på? Ta kontakt med oss, så tar vi det derfra!

Varmepumper

Klart du skal ha det godt og varmt! Hva slags bolig du har, grunnforhold og varmebehov er med på å avgjøre hva som er den riktige løsningen for akkurat deg. Vi hjelper deg med installasjon og vedlikehold av mange forskjellige typer varmepumpe.